Avsnitt 50 – Skilsmässor och separationer

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om att gå igenom skilsmässor och separationer.

Anna Bennich Karlstedt i Lära Från Lärda

Anna Bennich Karlstedt i Lära Från Lärda

Gäst är Anna Bennich Karlstedt, psykolog och författare till boken “Vägen genom skilsmässan“.

2013 var det 25 000 skilsmässor i Sverige och 1913 var det drygt 700. Sedan 1980-talet har andelen separerade föräldrar som delar lika på vårdnaden ökat från 1 till 35-40 procent. Separationer har kort och gott blivit en vanligare företeelse. Men vad innebär egentligen en skilsmässa för inblandade parter? Och behöver en avslutad relation vara en misslyckad relation?

I programmet pratar vi bl.a. om hur det är att gå igenom en skilsmässa eller separation, vilka känslor som sköljer över oss och vilka verktyg det finns när krisen uppstår. Vi pratar också om vad skillnaden är mellan skilsmässobarn och kärnfamiljsbarn. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.