Avsnitt 48 – Compassioneffekten

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om compassioneffekten och att utveckla inre trygghet.

Christina Andersson i Lära Från Lärda

Christina Andersson i Lära Från Lärda

Gäst är Christina Anderssonleg. psykolog, forskare vid Karolinska Institutet och författare till boken “Compassioneffekten – att utveckla självtillit och inre trygghet“.

Compassion kan översättas till medkänsla. Compassion brukar också beskrivas som ett förhållningssätt till livet där man vill andra och sig själv väl. Att lära sig compassion är som att träna upp hjärnan i glädje.

I programmet pratar vi bl.a. mycket om trecirkelsmodellen. En modell som är avgörande för vårt välmående och för att förstå vad som behövs för att uppnå inre trygghet. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.