Avsnitt 47 – Klass

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om klass.

magnus-hornqvist

Magnus Hörnqvist i Lära Från Lärda

Gäst är Magnus Hörnqvist, docent på Krimonologiska Institutionen vid Stockholms Universitet och författare till boken “Begreppbart – Klass“.

Klasser brukar delas in i arbetarklass, medelklass och borgarklass. Det finns mycket som är intressant med klasser och klassindelning. Bl.a. att människor kan ha svårt att svara på vilken klass de själva tillhör. Många som anser sig tillhöra medelklass tillhör i själva verket arbetarklass.

I programmet pratar vi bl.a. om vad som skiljer de olika klasserna åt, vilka som är de mest avgörande markörerna och vad människor inom en klass har gemensamt. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Se BTS-bilder från inspelningarna på Instagram här.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.