Avsnitt 40 – Barn, unga och nätporr

Boken heter ”Visuell drog – om barn, unga och nätporr” och gäst är författaren Maria Ahlin, ordförande för Freethem.Maria Ahlin intervjuas i podden Lära Från Lärda om boken "Visuell drog"

Det speciella med nätporr är att väldigt många människor möter och/eller konsumerar det varje dag, men väldigt få pratar om det. I dagsläget är porr något som barn och unga behöver hantera själva utan stöd från vuxenvärlden. Författarna till boken Visuel Drog menar att barn och unga förtjänar att få mer stöd, fakta och information från vuxenvärlden. Och inte minst lära sig kritiskt tänkande även inom detta område.

I programmet pratar vi bl.a. om vilka konsekvenser porrkonsumtion kan få hos barn och unga. Varför den kan vara beroendeframkallande. Och att problemet är en hälsofråga – snarare än en moralfråga. Lyssna på programmet för att få en kortversion av boken!

”Lära Från Lärda – En fackbok & en författare” handlar om en noga utvald bok och ett samtal med dess författare. Intervjuare är Fredrik Hillerborg och du kan lyssna på programmen via alla vanliga podcast-appar (T.ex. Spotify, Podcaster, Beyondpod m.fl.).