Avsnitt 45 – Första intryck och perceptionspsykologi

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om första intryck och perceptionspsykologi.

Angela Ahola i Lära Från Lärda

Angela Ahola i Lära Från Lärda

Gäst är Angela Ahola, doktor i psykologi och författare till boken “Konsten att göra intryck“.

Första intryckets psykologi handlar i grunden om biologi och överlevnad. Våra överlevnadsinstinkter gör att vi omedvetet vill ta reda på om personen framför oss är en fiende eller en vän. Vi fattar därför snabba omedvetna beslut som bygger på erfarenheter och fördomar, med risken att vi kan ha helt fel.

I programmet pratar vi bl.a. om hur kroppsspråk, kläder, ansiktsuttryck, dofter och vad vi säger påverkar hur vi uppfattas och hur vi uppfattar andra. Allt vi gör och har på oss sänder ut signaler, och att bli mer medveten om dessa kan hjälpa oss i både arbetsliv, dejtingliv och relationer med människor.

Lyssna på programmet för att få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.