Avsnitt 29 – Glimtar av jämställdhet

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om glimtar av jämställdhet.

Anne Grönlund i Lära Från Lärda

Anne Grönlund i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Anne Grönlund, professor i sociologi och författare till boken “Glimtar av jämställdhet“.

I boken presenteras, med fokus kring familjepolitik och “livspusslet”, en rad ljuspunkter gällande jämställdhet mellan män och kvinnor.

Hur skiljer sig Sverige från andra länder vad gäller jämställdhet? Hur påverkar politiken egentligen jämställdhet i praktiken? Och hur står det till med lönegapen i Sverige mellan män och kvinnor kopplat till våra satsningar på jämställdhetspolitik? Det är några av frågorna som tas upp i programmet. Lyssna på avsnittet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.