Avsnitt 28 – Raggning och flirt på krogen (telefonintervju)

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om raggning och flirt på krogen.

Hans Andersson i Lära Från Lärda

Hans Andersson i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Hans Andersson, doktor i sociologi och författare till boken “Spelets regler – raggning och flirt på krogen“.

Boken bygger på ingående intervjuer samt fältstudier av nattklubbar och pubar. Den ger en inblick i den snåriga terräng av förväntningar på män och kvinnor som odlas i samspelet mellan könen på krogen. Här beskrivs “parningsritualer” och strategier för sexuella inviter och avvisanden.

På vilka sätts skiljer sig våra beteenden på krogen från andra situationer? Hur skiljer sig män och kvinnors beteenden? Och hur går raggning egentligen till? Det är några av frågorna som diskuteras. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.