Avsnitt 25 – Att doktorera & ansikten i marknadsföring

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om “att doktorera” och ansikten i marknadsföring.

Hanna Berg i Lära Från Lärda

Hanna Berg i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Hanna Berg som är forskare på Handelshögskolan i Stockholm. Hennes avhandling ”Faces of Marketing: Examining consumer responses to depictions of people in marketing” handlar om hur konsumenter reagerar olika på bilder och ansikten av modeller i marknadsföring.

Eftersom Hanna precis blivit färdig fil. doktor börjar vi samtalet med att prata om hur det går till att doktorera. Vi pratar sedan om hennes forskning och tittar närmre på hennes resultat.

Hon har bl.a. sett att huvudlösa modeller har visat sig ha positiv effekt på kvinnors konsumtion, men att det hos män är annorlunda. Beskurna skyltdockor har också effekt på reaktionerna hos konsumenten.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.