Avsnitt 22 – Retorik

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om retorik.

Inger Lindstedt i Lära Från Lärda

Inger Lindstedt i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Inger Lindstedt, professor i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö Högskola och författare till boken “Talarens hantverk“.

Retorik är ett ämne som ofta förknippas med stora tal och framföranden. Men retorik är användbart vid många fler tillfällen än så. Kunskap i retorik är lika nödvändigt för att förstå andra som att själv tala.

Vi pratar bland annat om vilken nytta man kan ha av kunskaper i retorik. Vad skillnaden är mellan att övertala och övertyga. Vi pratar också om vanliga misstag som görs vid framträdanden och vad du ska tänka på för att hålla bättre presentationer. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.