Avsnitt 14 – Genus och framställning i media

Boken heter ”Kvinnor och män i offentlighetens ljus” och gäst är författaren Gunilla Jarlbro, professor i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds Universitet.

Gunilla Jarlbro i Lära Från Lärda

Gunilla är inriktad på genusfrågor inom journalistiken och har i detta forskningsprojekt tittat på hur framställningen av kvinnliga och manliga politiker skiljer sig. Eftersom de flesta av oss endast kommer i kontakt med politiker genom våra medier, är det problematiskt om de framställs olika p.g.a. kön.

Vi pratar bland annat om hur mycket plats kvinnliga respektive manliga politiker får i pressen, hur de framställs och vad som lyfts fram i intervjuer. Det här är ett ämne som berör alla med intresse för journalistik, media, politik eller kommunikation. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

”Lära Från Lärda – En fackbok & en författare” handlar om en noga utvald bok och ett samtal med dess författare. Intervjuare är Fredrik Hillerborg och du kan lyssna på programmen via alla vanliga podcast-appar (T.ex. Spotify, Podcaster, Beyondpod m.fl.).