Avsnitt 19 – Uppmärksamhetssamhället

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om hur smartphones och sociala medier har förändrat våra beteenden.

Nanna Gillberg i Lära Från Lärda

Nanna Gillberg i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Nanna Gillberg, forskare vid Handelshögskolan i Göteborg och författare till boken “Uppmärksamhetssamhället“.

Bara under de senaste åren har det skett en stor förändring när sociala medier och smartphones blivit en större del i våra liv. Men hur har egentligen den nya tekniken påverkat våra beteenden och vårt umgänge med andra människor?

Nanna har många intressanta tankar kring vad som skett med oss när vi ständigt lever med möjligheten att få likes, fler följare och snabb bekräftelse direkt via vår mobil. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.