Avsnitt 16 – Yrken och yrkesstatus

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om yrken, yrkesstatus och yrkesidentitet.

Ylva Ulfsdotter Eriksson i Lära Från Lärda

Ylva Ulfsdotter Eriksson i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Ylva Ulfsdotter Eriksson, fil.dr i sociologi och författare till boken “Begreppbart – Yrke“.

Yrken är ett fenomen som är mer komplext än man kan tro. I programmet pratar vi bl.a. om varför vissa människor identifierar sig starkare med sina yrken än andra. Vi pratar också om vilka yrken vi uppfattar som högstatus- respektive lågstatusyrken och vad detta får för konsekvenser.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.