Avsnitt 15 – Intuition och personbedömning

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om intuition, magkänsla och personbedömning.

Malin Lindelöw i Lära Från Lärda

Malin Lindelöw i Lära Från Lärda

Gäst i programmet är Malin Lindelöw, fil.dr i psykologi och författare till boken “Vald på en tiondels sekund“.

Vi pratar bl.a. om de blixtsnabba bedömningar vi gör när vi träffar nya människor. Vad dessa beror på och vad det kan få för konsekvenser. Vi pratar också om hur det påverkar oss att vi ständigt jämför oss med andra människor och vad det innebär att vi ständigt ser oss själva som “universums mittpunkt”.

Hemsidan som Malin tipsar om i slutet av programmet är Project Implicit.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *