Avsnitt 12 – Färglära och färgpsykologi

Det här avsnittet av Lära Från Lärda handlar om färger och färgpsykologi.

Karl Rydberg i Lära Från Lärda

Karl Rydberg i Lära Från Lärda

Karl Rydberg, från Monocrom, arbetar till vardags bl.a. med ljus- och färgpsykologi. Jag bad honom medverka i programmet för att berätta mer om färger.

Röd, grön, gul, blå, lila, orange, turkos och lime – Hur påverkas vi av olika färger? Hur kan t.ex. olika färger på väggarna påverka vår arbetsprestation? Eller hur påverkar färger på våra kläder hur vi uppfattas? Det är några av frågorna som berörs i programmet.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.