Avsnitt 7 – Utseendekultur & kroppsuppfattning (telefonintervju)

Det här avsnittet handlar om utseendekultur och kroppsuppfattning.

Gäst är Carolina Lunde, forskare på psykologiska institutionen på Göteborgs Universitet, och vi tar avstamp i boken “Projekt perfekt : Om utseendekultur och kroppsuppfattning“.

Carolina Lunde i Lära Från Lärda

Carolina Lunde i Lära Från Lärda

I programmet pratar vi bl.a. om hur reklam och marknadsföring kan påverka människors kroppsuppfattning och hur man kan tänka som reklammakare om man vill försöka göra mer positiva avtryck. Några kampanjer som omnämns är Miss Skinny, Perfect Body och prisbelönta reklamfilmen Like a girl.

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *