Avsnitt 69 – Influencers och att göra kärriär i sociala medier

Boken heter ”Influencers – Så gör du karriär på nätet” och veckans gäst är författaren Linda Hörnfeldt, VD och grundare av Influencers of Sweden.

Begreppet ”influencers”, eller influerare, är ett ord och ett fenomen som vuxit sig starkare under de senaste åren. Fenomenet är tätt förknippat med unga kvinnliga bloggare som lägger upp en spegelbild på sig själva i sina senaste klädinköp, en bild som kanske till viss del stämmer. Men vad krävs egentligen för att bli en influencer och vilket arbete är det som ligger bakom framgångarna?

I programmet pratar vi bl.a. om vad en influencer är för något. Vi pratar om vad som gör att så många människor väljer att följa olika influencers. Och vi pratar om hur det går till när influencers tjänar pengar genom att samarbeta med företag. Lyssna och få en kortversion av boken!

”Lära Från Lärda – En fackbok & en författare” handlar om en noga utvald bok och ett samtal med dess författare. Intervjuare är Fredrik Hillerborg och du kan lyssna på programmen via alla vanliga podcast-appar (T.ex. Spotify, Podcaster, Beyondpod m.fl.).