Avsnitt 71 – Socker och sockerberoende

Bitten Jonsson i Lära Från Lärda. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Bitten Jonsson i Lära Från Lärda. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Veckans bok heter “Sockerbomben 3.0” och veckans gäst är författaren Bitten Jonsson.

Om socker hade “lanserats” idag så hade det troligtvis blivit totalförbjudet, som vilken annan beroendeframkallande drog som helst. Studier har visat att socker är mer beroendeframkallande än kokain. Med denna insikt kan man fundera kring hur sockret egentligen påverkar oss.

I programmet pratar vi bl.a. om hur vi påverkas av socker. Vi pratar om varför vissa människor blir mer sockerberoende än andra. Och vi pratar om hur man kan bli av med sitt sockerberoende. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.