Avsnitt 63 – Hur påverkas jag av min placering i syskonskaran?

Boken heter ”Äldst, yngst eller mittemellan – din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig” och gäst är beteendevetaren och författaren Elisabeth Schönbeck.

Förr i tiden var det vanligt att föräldrar hade många barn, idag är det vanligare att barn har många föräldrar. Det är heller inte ovanligt att familjer innehåller både sladdbarn, halvsyskon och plastsyskon. Vår syskonplacering, eller om vi är ensambarn, är något som präglar oss hela livet.  Det har även stor betydelse hur många år det är mellan dig och dina syskon, och en viss skillnad om du har bröder eller systrar.

I programmet pratar vi bl.a. om vad som utmärker yngsta, äldsta och mellanbarnen. Vi pratar skillnaden mellan hel- och halvsyskon och systrar och bröder. Och vi pratar om hur föräldrar i sin tur påverkas av vad de får för barn. Lyssna och få en kortversion av boken!

”Lära Från Lärda – En fackbok & en författare” handlar om en noga utvald bok och ett samtal med dess författare. Intervjuare är Fredrik Hillerborg och du kan lyssna på programmen via alla vanliga podcast-appar (T.ex. Spotify, Podcaster, Beyondpod m.fl.).