Avsnitt 64 – Vad är propaganda?

Jimmy Vulovic i Lära Från Lärda

Jimmy Vulovic i Lära Från Lärda

Veckans facklitteratur är “Propaganda” och veckans gäst är författaren och litteraturvetaren Jimmy Vulovic.

Propaganda handlar om kommunikation på avsändarens villkor, och att avsändaren i slutändan tjänar på kommunikationen. De flesta förknippar propaganda med något väldigt negativt, men vad är egentligen skillnaden mellan t.ex. propaganda och marknadsföring eller propaganda och politisk kommunikation? I programmet reder vi ut skillnaderna.

Vi pratar bl.a. om vilka som använder sig av propaganda. Vi pratar om hur man kan lära sig känna igen propaganda. Och vi pratar om varför man ska försöka lära sig “avslöja” kommunikation som propagerar för ens egna åsikter.  Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.