Avsnitt 62 – Samtal och samtalsteknik

Staffan Hultgren i Lära Från Lärda

Staffan Hultgren i Lära Från Lärda

Veckans facklitteratur är “Tid för samtal” och veckans gäst är författaren och beteendevetaren Staffan Hultgren.

Med utgångspunkten i att alla människor vill bli sedda och bekräftade beskriver Staffan hur vi genom samtal kan skapa bra relationer, framåtrörelse och utveckling. Samtalstekniker som gäller både professionellt och privat.

I programmet pratar vi bl.a. om hur man genom samtalstekniker kan utveckla människors konsekvenstänkande och beslutsfattande. Vi pratar om skillnaden mellan debatt, diskussion och dialog. Och vi pratar om hur och varför man ska sträva efter att skapa goda samtal. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.