Avsnitt 60 – Anknytning i relationer

Tor Wennerberg i Lära Från Lärda

Tor Wennerberg i Lära Från Lärda

Veckans facklitteratur är “Själv och tillsammans” och veckans gäst är författaren och psykologen Tor Wennerberg.

Anknytningsmönster är något som påverkar hur vi hanterar nära relationer och hur vi beter oss när vi är själva och tillsammans. I grova drag brukar det pratas om trygg anknytning, otrygg undvikande anknytning respektive otrygg ambivalent anknytning. Vårt anknytningsmönster har sitt ursprung från våra första nära relationer i barndomen, och kan sedan utvecklas och förändras under livets gång.

I programmet pratar vi bl.a. om skillnaderna mellan de tre anknytningsmönstren. Hur de påverkar våra relationer och våra känslor. Och hur man kan göra för att utveckla sitt anknytningsmönster. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.