Avsnitt 58 – Känsloäta (emotional eating)

Maggan Hägglund i Lära Från Lärda

Maggan Hägglund i Lära Från Lärda

Veckans facklitteratur är “Är du en känsloätare?” och veckans gäst författaren Maggan Hägglund.

Jag tror alla kan känna igen sig i ett plötsligt sug efter sött eller salt. Det här handlar ofta om känslor som påverkar kroppens energi, vilket signalerar till kroppen att vi behöver stoppa i oss något gott. Känsloäta (“emotional eating”) handlar alltså om att äta av andra anledningar än att vara hungrig.  Och vad Maggan beskriver i boken är att vi istället borde börja lyssna på våra känslor, istället för att småäta, eftersom känslorna bär på information.

I programmet pratar vi bl.a. om hur man kan upptäcka skillnaden på att vara hungrig på riktigt och att känsloäta. Vi pratar också om vad våra känslor vill när de dyker upp i kroppen. Och sist men inte minst, vad du ska göra istället för att känsloäta. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.