Avsnitt 56 – Feminism och psykologi över generationer

Margot Bengtsson i Lära Från Lärda

Margot Bengtsson i Lära Från Lärda

Veckans facklitteratur är “Feminism och psykologi” och veckans gäst Margot Bengtsson. Författare, psykolog och f.d. forskare vid Lunds Universitet. I hennes forskning har hon från årtionde till årtionde (1959-2003) studerat utvecklingen över tid vad gäller feminism och psykologi. Mer exakt har studierna varit inriktade på “samhälleliga, sociala och psykokulturella omvandlingsprocesser beträffande högre studier, arbete, makt och kärlek“.

I programmet pratar vi bl.a. om de stora förändringar som skett gällande könsfördelning på Universitetens olika utbildningar. Vi pratar också om hur val av utbildning och syn på familjebildning och jämställdhet kunnat kopplas till klass- och familjebakgrund. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda är podcasten som handlar om facklitteratur med Fredrik Hillerborg. Lyssna på den via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt här i webbläsaren.